Zijn jouw sloten up-to-date voor de steeds slimmer wordende inbrekers?

inbrekers

Niet alleen gaan inbrekers steeds gewelddadiger te werk bij woninginbraken. Ook proberen inbrekers sloten op steeds geraffineerdere wijze open te maken. Het flipperen is hier een goed voorbeeld van! Door bijvoorbeeld te posten op de galerij van je appartement, zien ze precies wanneer je de woning verlaat. Als je dit doet zonder de deur op slot te draaien, kunnen ze middels flipperen eenvoudig bij je binnen komen. Reden genoeg om je deur altijd op slot te draaien! Dit is echter niet voldoende om de slimme inbrekers buiten te houden. In dit artikel vertellen we je meer over beveiligingsmogelijkheden.

Zorg voor nieuwe sloten op ramen en deuren

Het kan verstandig zijn om sloten op ramen en deuren eens in de zoveel jaar te vervangen. Kies bijvoorbeeld voor sloten met drie in plaats van twee contactpunten in de deurpost. Of wat te denken van sloten op basis van een app op je mobiele telefoon? Hoewel deze sloten momenteel nog niet volledig waterdicht zijn, ligt het in de lijn der verwachting dat mensen sneller voor dit type slot zullen kiezen in de toekomst. De sloten zijn namelijk veel lastiger open te breken. Kerntrekken, een veel gebruikte inbraakmethode, is bijvoorbeeld niet langer mogelijk. Informeer naar de mogelijkheden van nieuwe sloten bij een slotenmaker in de buurt.

Maak het inbrekers niet te makkelijk

Naast goede sloten op ramen en deuren, kan het verstandig zijn om een kluis in huis te gebruiken. Door voor een kluis te kiezen heb je een veilige plek voor al je waardevolle sieraden, contant geld, enzovoorts. Probeer de kluis op een geschikte plek te verstoppen, om te voorkomen dat inbrekers de kluis alsnog vinden. Denk bijvoorbeeld aan een onderste plank in de kledingkast, in de kruipruimte van je woning, enzovoorts. Maar vooralsnog: ga niet voor een standaard plek. Inbrekers worden, nogmaals, echt steeds slimmer.

Op zoek naar meer tips om je woning, gezin en waardevolle spullen te beschermen? Voorkomen is beter dan genezen!