4 manieren om de code van jouw kluis niet te vergeten

Kluiscode

Een kluis is een van de belangrijkste dingen om in huis te hebben. Zo beschermt een kluis je kostbaarheden tegen inbrekers en brand. En het is natuurlijk een belangrijke plaats om kostbaarheden, documenten en sentimentele voorwerpen in op te bergen. Het is een geweldige manier om je spullen veilig te bewaren, maar wat gebeurt er als je de code vergeet? Hier zijn vier manieren om ervoor te zorgen dat dat nooit gebeurt!

#1 Schrijf het op een veilige plaats op

Dit lijkt misschien een voor de hand liggende oplossing, maar het is vaak de meest effectieve. Schrijf de code op in een schrift of op een stuk papier en bewaar het op een veilige plaats, zoals een afgesloten lade of kast. Zo heb je hem altijd bij de hand als je hem nodig hebt. Vergeet je alsnog vaak de code? Kies dan voor een kluis met een sleutel.

#2 Elektronisch bewaren

Als je bang bent dat je het papiertje waarop je de code hebt geschreven kwijtraakt, bewaar hem dan elektronisch. Je kunt een tekstdocument of spreadsheet maken en het opslaan op je computer of in de cloud. Zorg er wel voor dat je het bestand versleutelt voor extra veiligheid. Een kluis is een goede investering voor je huis en de veiligheid van je gezin! Wist je dat er ook smartphone kluisjes bestaan? Een perfect cadeau voor een telefoon verslaafde vriend of familielid!

#3 Onthoud het

Het is tijd om je waardevolle spullen van een veilige plek te voorzien! Als je je zorgen maakt dat iemand je geschreven of elektronische kopie van de code vindt, onthoud hem dan in plaats daarvan. Dit kan wat tijd en moeite kosten, maar het is het waard als het betekent dat je spullen veilig zijn. Bovendien, als je hem eenmaal uit je hoofd kent, hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je de code kwijt raakt.

#4 Gebruik een slot met een ingebouwd geheugen

Last but not least! Wist je dat er sloten op de markt zijn met ingebouwde geheugensystemen? Deze sloten slaan de code voor je op, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je hem vergeet. Zorg er wel voor dat je een gerenommeerd merk kiest en een slot met een goede garantie voor het geval er iets misgaat.

 

Een kluis is een geweldige manier om je waardevolle spullen veilig te bewaren, maar alleen als je de code kunt onthouden! Volg bovenstaande vier tips en je hoeft je nooit meer zorgen te maken dat je hem vergeet.