Lees hier hoe je vocht problemen voorkomt aan je vloer

Water druppel

Vochtproblemen aan je vloer is erg vervelend. Ten eerste is het ontzettend zonde, aangezien het een behoorlijke investering is en je met bloed, zweet en tranen de vloer in je woning hebt gelegd. Ten tweede, bij ernstige schade moet je zelfs een nieuwe vloer aanschaffen, omdat de planken helemaal een eigen leven zijn gaan leiden en alle kanten op zijn gebogen. Om jou niet in deze akelige situatie te brengen hebben we een aantal gouden tips die vochtproblemen voorkomt. 

Ventilatiesysteem 

Vocht is overal in huis terug te vinden en daar is niet omheen te lopen. Denk aan de kraan in de keuken, drinken uit de koelkast, badkamer en open ruimtes waar vocht van buiten doorheen kan glippen. Een beetje vocht op een vloer kan natuurlijk niet zo veel kwaad, mits het goed opdroogt natuurlijk. Wanneer een woning niet goed ventileert is het vochtniveau in huis erg hoog, op deze manier heeft een vloer in dit gevalt meer tijd nodig om op te drogen. Soms krijgt een vloer helemaal niet eens de kans ervoor. Tip die we je graag willen meegeven is dat je het huis goed moet laten ventileren. Dit kan door regelmatig ramen en deuren te openen zodat alles even goed kan luchten, maar ook een ventilatiesysteem installeren helpt zeer goed. Zo hoef je niet tijdens de koude winterdagen ramen open te doen en blijft het lekker warm in huis. 

Watervaste vloer aanschaffen 

Morsen, vocht van buiten, natte honden, helaas is er geen ontkennen aan dat er ooit vocht op je vloer terecht komt. Er zijn gelukkig watervaste laminaat vloeren op de markt gebracht die bestand zijn tegen vocht. Vloervoordeel is een grote partij die hier een gigantisch aanbod in heeft. Zelfs wanneer je op zoek bent naar wit laminaat die ook nog eens bestendig is tegen water.  

Isoleer het huis 

Vochtproblemen kun je ook voorkomen door het huis goed te isoleren. Op deze manier geef je vocht van buiten niet de kans om het huis in te glippen zodat het niet op de vloer terecht komt. Bovendien scheelt het je ook nog eens een hoop op de maandelijkse energierekeningen. Zeker met de immense hoge energierekeningen is zou het zonde zijn om onnodig energie te op te stoken. Dus door het huis te isoleren bespaar je op het energieverbruik wat beter is voor het klimaat, en ook voorkom je dubbele kosten als vochtschade een win-winsituatie voor iedereen! 

Meer van dit soort blogs lezen? Klik dan hier.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Preventie