SKG** of SKG*** cilinderslot? - Kluisenco.nl

SKG** of SKG*** cilinderslot?

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuw cilinderslot, kom je de termen SKG*** (drie sterren) en SKG** (twee sterren) regelmatig tegen. Maar wat is precies het verschil tussen deze twee soorten cilindersloten en welke kun je het beste kiezen? We leggen het uit in dit artikel.

SKG: Stichting Kwaliteit Gevelgebouw

Allereerst iets meer over de afkorting SKG. SKG staat voor ‘Stichting Kwaliteit Gevelgebouw’, een onafhankelijke instantie die hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid. Zij testen en certificeren producten, waaronder cilindersloten, en kennen vervolgens het SKG-keurmerk toe. De normen die ze hiervoor hanteren liggen vast in een NEN-norm (Nederlandse Normalisatie). Het aantal sterren geeft hierbij de inbraakwerendheid aan.

SKG** cilinders

Cilinders met het SKG**-keurmerk, dus met twee sterren beschikken niet over zogeheten kerntrekbeveiliging. Kerntrekken is een van de meest populaire inbraakmethodes waarbij de inbreker een schroef in de cilinder schroeft, en deze met cilinder en al uit het slot trekt. Op die manier is het heel makkelijk mogelijk om toegang te kunnen krijgen tot het slot. Je kunt SKG** wel combineren met kerntrekbeslag om alsnog hiervoor beveiligd te zijn.

SKG*** cilinders

Cilinders met het SKG***-keurmerk zijn Extra Zwaar Inbraakwerend en bestand tegen de inbraakmethode ‘kerntrekken’. Daarnaast zijn de cilinders ook beveiligd tegen lockpicken en klopsleutels. Het Politiekeurmerk Veilig wonen adviseert om cilinders met beveiligingsklasse SKG*** en/of kerntrekbeslag te plaatsen met een minimale uittrekkracht van 15Kn. Daarbij is het belangrijk om te weten dat een cilinder zonder deurbeslag niet inbraakwerend is. Combineer een SKG*** cilinder dus altijd met veiligheidsbeslag.

Wanneer kerntrekbeveiliging toepassen?

Nu is het niet zo dat je noodzakelijk op al je deuren in huis SKG*** en/of SKG** cilinders met kerntrekbeveiliging zou moeten toepassen. De binnendeuren in je huis hoeven bijvoorbeeld niet inbraakwerend te zijn, maar voor je buitendeuren is dat wel belangrijk. Heb je momenteel SKG** cilinders op je buitendeuren? Vervang deze dan door SKG*** cilinders of plaats kerntrekbeslag om de deuren extra te beveiligen. Dit kun je overigens heel eenvoudig zelf doen in een paar stappen.

Met behulp van bovenstaande tips weet je in ieder geval wat het verschil is tussen de cilindersloten en welke je moet kiezen voor jouw deuren.

Inbraakpreventie

Inbraakpreventie  

De wintertijd is nog steeds van kracht, het is overdag korter licht waardoor de dagen zijn dus korter lijken. In deze donkere tijd zijn er veel feestdagen waarbij er een bezoekje wordt gebracht aan vrienden en familie. Dat betekent dat je dus veel van huis bent. Dit weten de inbrekers ook en daarom slaan zij hun slag in de winterperiode. Volgens cijfers van de politie neemt het aantal woninginbraken en overvallen met ongeveer 50% toe gedurende deze maanden.

Met een aantal kleine tips kan je het voor inbrekers al stukken moeilijker maken om uw woning binnen te dringen. Op deze manier kan je zelf de inbraakpreventie al verbeteren.

Wanneer je alleen de deur achter je dicht doet, maar niet op slot, kan uw deur met behulp van een bankpas of een hard stuk plastic worden geopend. Dit wordt flipperen genoemd. Ook het zogenoemde hengelen kan met succes worden toegepast op deuren die niet op slot zijn gedraaid. Met behulp van bijvoorbeeld een kleerhanger kan de slothaak ontgrendeld worden.

Hoe lang duurt een inbraak?

Gemiddeld duurt een inbraak slechts 3 minuten. Hoe lang ben je gemiddeld van huis? Juist, vaak langer dan 3 minuten. Sluit daarom naast al uw deuren ook al uw ramen, ook de ramen die niet op begane grond zitten. Daarnaast is het goed om niks om het huis te hebben staan waar een inbreker baat bij kan hebben. Bijvoorbeeld het laten slingeren van een ladder of het hebben staan van containers naast uw huis.

Door gebruik te maken van tijdschakelaars voor uw verlichting, kan je de indruk wekken dat er mensen thuis zijn. Dit schrikt de inbreker natuurlijk af. Ben je lang van huis? Overleg dan met uw buren dat zij een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen uw buren er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw brievenbus dagelijks geleegd wordt en kunnen zij de auto op uw oprit parkeren.

De sleutel aan de binnenkant van je deur

Laat nooit uw sleutel aan de binnenkant van de deur zitten. De inbreker hoeft maar een raampje in slaan en de sleutel om te draaien om uw woning binnen te kunnen komen. Bewaar tevens geen sleutel van uw woning buitenshuis. De plekken waarvan je denkt dat ze geheim zijn, zijn vaak niet zo geheim als je denkt. Niemand houdt ervan om betrapt te worden. Dit geldt ook voor inbrekers. Door een bewegingscensor te plaatsen, kan het de inbreker afschrikken.

Gelegenheidsinbreker

De meeste inbraken worden gepleegd door de zogenaamde gelegenheidsinbreker. Deze inbreker komt in actie wanneer er op een makkelijke manier winst valt te behalen. Sluit het toeval zoveel mogelijk uit en maak er een gewoonte van uw waardevolle spullen na gebruik (uit het zicht) op te bergen. Geef de gelegenheidsinbreker geen reden om even snel uw huis binnen te willen glippen.Als je graag de staat van je inbraakpreventie wilt controleren kan je de erkende slotenmaker inschakelen.

kluis

Leeg huis maar toch een veilig huis

Nu de zomer nadert, komt de zomervakantie ook een stukje dichterbij. Na een hele winter lang binnen gezeten te hebben, misschien schuilend voor de regen, is het dan eindelijk weer tijd om uit je schulp te kruipen en erop uit te gaan. Lekker en goed voor je gezondheid om meer naar buiten te gaan, maar ondertussen is de kans groot dat je huis onbemand achter blijft. Het perfecte moment voor inbrekers om een kijkje in je huis te nemen. Je wilt natuurlijk niet dat je huis leeggeroofd wordt, terwijl jij lekker op pad of op vakantie bent. Daarom hebben wij … tips om je huis zo resistent mogelijk te maken tegen inbrekers.

Lees meer

retail-store-security-force-beveiligingsbedrijf-almere-beveiligingsbedrijf-amersfoort

Gratis tips van beveiligingsbedrijf Almere en beveiligingsbedrijf Amersfoort

Ben jij een inwonen van Almere of Amersfoort? En ben jij op zoek naar de beste tips van een beveiligingsbedrijf Almere of beveiligingsbedrijf Amersfoort. Dan gaan we je hier meer over vertellen in dit blog.

De 3 beste tips om jouw woning, bedrijfspand of festival te beveiligen.

Heeft u een eigen bedrijf? Dan wilt u uw eigendommen goed beveiligen. Je wilt niet dat er mensen binnenkomen die daar niet thuishoren. Misschien heeft uw bedrijf veel computers of heeft u veel andere waardevolle spullen. Deze wil je natuurlijk goed beschermen! Wilt u meer informatie over hoe u uw bedrijf goed kunt beveiligen? In deze blog geven we je enkele handige tips!

  1. Kies een gerenomeerd beveiligingsbedrijf

Beveiligingsbedrijf Almere en beveiligingsbedrijf Amersfoort zijn 1 van de betere beveiliginsbedrijven uit Nederland. Ben je op zoek naar kwaliteit, veiligheid en specialisme. Dan kan je het best bij beveiligingsbedrijf Almere en beveiligingsbedrijf Amersfoort terecht. Deze gerenomeerde beveilingspartijen zitten al voor meer dan 30 jaar in het vak.

  1. Filter de beveiligers van een beveiligingsbedrijf

Filter altijd op basis van specialisme en disciplines bij het beveiligingsbedrijf dat je voor ogen hebt. Wil je kwaliteit en de veiligheid kunnen waarborgen op een evenement of object. Dan is het te adviseren om hier eerst een grondige scan voor aan te vragen bij het gewenste bedrijf.

  1. Beslis en kies de beveiliger die bij jou gelegenheid past.

Beveiligingsbedrijf Almere en beveiligingsbedrijf Amersfoort hebben dus al meer dan 30 jaar ervaring met de volgende diensten: Objectbeveiliging, Winkelbeveiliging, Evenementenbeveiliging en Festivalbeveiliging. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op voor de beste tips in jouw mail te ontvangen! Binnen dit blog adviseren we eens te zoeken binnen Google op ‘Security Force’ om zo de beste resultaten te kunnen achterhalen omtrent de verschillende security bedrijven.

En tot slot

Mocht er toch iets gebeuren, dan wilt u natuurlijk goed verzekerd zijn tegen de schade. Sluit daarom een ​​verzekering af die u tegen schade dekt. Dit kan ondernemers veel rust brengen.

Beveilig je bedrijfsgegevens en omgeving

Ten slotte moet u naast de beveiliging van uw gebouw ook nadenken over de beveiliging van uw documenten. Als bedrijf beschikt u waarschijnlijk over veel belangrijke documenten die gevoelige informatie bevatten. U kunt ook bankgegevens en vertrouwelijke informatie van klanten in uw bedrijf vinden. Zorg er dus voor dat er ook een goede back-up van uw digitale gegevens wordt gemaakt. Zo dat je het moeilijker maakt voor inbrekers.

ingebroken

Wat moet je doen als er bij jou is ingebroken?

Voor veel mensen vormt een inbraak in huis een nachtmerrie. Dit is niet voor niets! Een inbraak kan verschillende gevolgen met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan de diefstal van dierbare en waardevolle spullen. In het bijzonder erfstukken, zoals sieraden van overleden familieleden. Ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan, wanneer je ten tijde van de inbraak in huis aanwezig bent. Inbrekers gebruiken tegenwoordig ontzettend veel geweld, om bewoners ervan te weerhouden de hulp van de politie in te schakelen. Inbrekers willen immers niet gepakt worden na of tijdens een inbraak. Wat moet je doen als er bij jou is ingebroken? Lees meer

buitengesloten

Oeps! Jezelf per ongeluk buitengesloten?!

Vanzelfsprekend hoop je dat een buitensluiting je bespaard zal blijven. Toch kan het voorkomen dat je een sleutel vergeet, dat je een sleutel onderweg verliest, of dat deze in het slot afbreekt. Wat moet je in zo’n geval doen? Op wie kun je rekenen om het slot alsnog te laten openen? In dit artikel geven we verschillende tips, die goed van pas kunnen komen als je jezelf hebt buitengesloten. Om tot deze tips te komen spraken we met een ervaren slotenmaker. Op deze website vind je meer informatie over de diensten die deze slotenmaker aanbiedt. Lees meer

verhuren

Tips bij het opbergen van belangrijke eigendommen bij verhuring huis

Belangrijke eigendommen wil je natuurlijk niet verliezen door diefstal. Als je je huis verhuurd is het natuurlijk al helemaal prettig dat je eigendommen goed opgeborgen zijn. Je wil ten slotte niet dat de huurders je eigendommen kunnen meenemen. In dit artikel zullen er tips worden gegeven over het opbergen van de belangrijke eigendommen bij het verhuren van je huis. Daarnaast zal er ook worden beschreven hoe jij een betrouwbare huurder kan vinden. Lees meer

financiën

Tips om je financiën veilig te stellen

Wanneer je regelmatig geld investeert in kunst, een tweede woning, de handel in verzamelingen, enzovoorts, kan een goede kluis essentieel zijn. Je moet er immers niet aan
denken, dat contant geld gestolen kan worden! Je financiën goed regelen én veilig stellen is essentieel. Er zijn verschillende soorten kluizen op de markt verkrijgbaar, die hierbij kunnen helpen. Denk aan een kluis die in een kast gemonteerd kan worden, een kleiner geldkistje, enzovoorts. Ook met geld op de bank moet je tegenwoordig voorzichtiger zijn dan je denkt. Geld op de bank betekent niet direct dat het veilig is. Internet-criminelen worden steeds slimmer en geloofwaardiger. Lees meer

kluis tip

3 tips voor het kopen van een kluis

Het kopen van een kluis kan een verstandige keuze zijn, zeker wanneer je regelmatig grote sommen contant geld in huis hebt. Ook voor het bewaren van andere waardevolle spullen,
zoals sieraden of kunst, kan een kluis een slimme aankoop zijn! Op deze manier kan je met een gerust hart van huis. Lees dus gauw verder voor de perfecte kluis tip.  Lees meer