Wat kun je doen om je kluis uitgebreider te beveiligen?

Een kluis in huis helpt je waardevolle voorwerpen te beveiligen tegen inbrekers. Je moet er immers niet aan denken dat dierbare erfstukken worden onteigend tijdens een inbraak in huis! De diefstal van waardevolle voorwerpen kan niet voorkomen worden, door enkel gebruik te maken van een kluis. Een kluis kan immers door de inbrekers worden meegenomen en bij thuiskomst worden opengebroken. Daarbij kunnen inbrekers je met veel geweld dwingen om de kluis te openen. Reden genoeg om de kans op een inbraak ook op andere manieren te verkleinen. In dit artikel vertellen we je hier meer over!

Nieuwe sloten op ramen en deuren plaatsen

Om de kans op een inbraak te verkleinen, kun je ervoor kiezen om nieuwe sloten op je ramen en deuren te plaatsen. Nieuwe sloten op ramen en deuren plaatsen maakt dat het inbrekers meer tijd zal kosten om bij je in te breken. Des te langer een inbraakpoging duurt, des te groter wordt de kans dat inbrekers worden opgemerkt door omwonenden.

Sloten vervangen in Dordrecht, Eindhoven, Rotterdam of bijvoorbeeld Amsterdam kun je het beste aan slotenmakers overlaten. Slotenmakers werken doorgaans enkel met SKG-gecertificeerde sloten en voorkomen daarbij dat de sloten beschadigd raken. Sloten zijn zeer complexe systemen, waardoor de kans op schade relatief groot is.

Een alarmsysteem in huis laten plaatsen

Naast de mogelijkheid om een kluis beter te beveiligen met nieuwe sloten, kun je ook voor een alarminstallatie in huis kiezen. Sloten zullen de kans op een inbraak verkleinen, door de vertraging die goede sloten veroorzaken. Mochten de inbrekers toch bij je binnen weten te komen, dan hebben de sloten geen effect meer. Op zo’n moment kan een alarminstallatie de beschermende werking over je kluis overnemen. Het alarmsignaal zal bewoners of omwonenden waarschuwen dat er inbrekers actief zijn. Zo kan tijdig de hulp van bijvoorbeeld de politie worden ingeschakeld.