Waar bewaar jij je alledaagse spullen in huis?

alledaagse spullen

Dat steeds meer mensen gebruik maken van een kluis in huis, komt in onze eerdere blogs wel steeds meer naar voren. Een kluis is ideaal voor dure sieraden en juwelen, je paspoort en andere belangrijke papieren en het opbergen van bijvoorbeeld contact geld. Vandaag de dag zijn dieven en inbrekers steeds slimmer. Soms gaan ze zelfs te werk als jij gewoon thuis bent. Vermomd als bijvoorbeeld energieleverancier, collecte of een andere “betrouwbare” rol, komen ze gemakkelijk je huis binnen. Waar bewaar jij dus je alledaagse spullen, zoals je portemonnee, sleutels, telefoon en laptop?

Een kleine anecdote

Een paar weken geleden werd er bij mijn oma aangebeld. Door het kijkgaatje van haar deur zag ze een onbekende man staan. Nu is ze absoluut niet bang aangelegd, dus deed de deur gewoon open. Een vriendelijk ogende jongeman. Hij was van de energieleverancier en begreep dat er in het hele complex wat proberen waren met het gas. Mijn oma wist van niets en had zelf ook geen problemen. De jongen gaf aan dat hij hier was om alle appartementen even te checken, “zodat u vanavond weer lekker kunt koken”. Schattig vond mijn oma deze opmerking en geloofde hem direct. De “energieleverancier” vroeg mijn oma in de keuken het gas even open te draaien. Hij zou in de gang bij de meterkast in tussentijd het een en ander moeten checken. Niet wetende dat mijn oma’s gouden sieraden, telefoon en tablet bij “het een en ander” hoorde…

Wellicht een klein beetje naïef van mijn oma, maar zij heeft er van geleerd. Zo zie je maar, gewoon terwijl je thuis bent.

Je alledaagse spullen

Je alledaagse spullen heb je veel en vaak in gebruik. Het zou dus omslachtig zijn om je mobiele telefoon, portemonnee, sleutels of laptop elke keer uit een kluis te moeten halen wanneer je deze wilt gebruiken. Wanneer je verder weinig tot geen spullen met een grote waarde in huis hebt, heb je misschien niet eens een kluis. Daarom is het aan te raden jezelf aan te wennen deze spullen niet altijd in het zicht te laten liggen. Ben je klaar met je laptop? Leg hem in de kast. Laat je telefoon en sleutels ook niet zomaar op tafel of in de gang slingeren, maar kies hier een bepaald laatje voor. Een telefoon reparatie is tot daar aan toe, maar een geheel nieuwe telefoon is zonde van het geld én de bestanden die erop staan.