Tips om je huis optimaal te beveiligen

Een woning beveiligen blijkt vaak een hele opgave te zijn! Het geweld wat inbrekers gebruiken om woningen binnen te dringen is niet altijd te stoppen met goede sloten alleen. Om die reden kan het bijvoorbeeld slim zijn om een kluis in huis te gebruiken. Met een kluis kun je waardevolle en dierbare erfstukken vaak beter beveiligen. Bij het gebruik van een kluis is het belangrijk om deze stevig vast te maken. De kluis zou immers meegenomen kunnen worden door inbrekers en thuis met fors geweld opengebroken kunnen worden. Nog slimmer is het om de kluis te verstoppen! De kruipruimte of een zolderkamer zijn hier twee goede plekken voor.

Zorg voor SKG-gecertificeerde sloten op ramen en deuren

Sloten voor ramen en deuren zijn niet per definitie stevig genoeg om inbrekers buiten te kunnen houden. Zorg bijvoorbeeld altijd voor SKG-gecertificeerde sloten, om er zeker van te zijn dat inbrekers zolang mogelijk vertraagd worden. Des te groter de mate van vertraging is, des te groter is ook de kans dat bijvoorbeeld je buren de inbrekers op zullen merken.

Volgens een specialist op het gebied van inbraakbeveiliging in Gent is er nog een reden om voor SKG-gecertificeerde sloten te kiezen. Met deze sloten kom je in aanmerking voor het PKVW-keurmerk, wat de premie van je inboedel- en woonverzekering kan doen laten zakken.

Een alarmsysteem in huis installeren

Met goede sloten kun je inbrekers buiten de deur proberen te houden. Mochten de inbrekers toch binnen weten te komen, dan hebben deze sloten weinig effect meer. Op zo’n moment kan een alarmsysteem de beveiligende werking van de sloten overnemen. Het alarmsysteem kun je geheel naar eigen inzicht samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een beveiligingscamera naast de voordeur en een bewegingssensor op de overloop van je woning. Schakel waar nodig de hulp van een beveiligingsexpert of slotenmaker in om je hierover te laten adviseren.