Hoe beveilig je jouw waardevolle spullen?

Om de kans op diefstal van waardevolle spullen uit je woning tegen te gaan, is een goede beveiliging essentieel. Er zijn verschillende manieren waarop je een woning kunt beschermen tegen inbrekers. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van goede sloten, het installeren van een alarmsysteem in huis, enzovoorts. In dit artikel gaan we dieper in op het beveiligen van waardevolle spullen. Voor het schrijven van dit artikel spraken met een specialist op het gebied van huisbeveiliging in Arnhem. Deze specialist vertelde ons, dat veel woningen nog niet volgens de laatste richtlijnen beveiligd zijn.

Maak gebruik van een kluis in huis

Om de waardevolle spullen zo goed mogelijk te kunnen beschermen, mag een kluis niet in je woning ontbreken. Niet alleen maak je het met een kluis mogelijk om waardevolle spullen achter een stevig slot te leggen. Ook kun je alle waardevolle spullen bij elkaar houden en op dezelfde plek opbergen. Plaats de kluis bijvoorbeeld in een kast, in de kruipruimte onder je woning, enzovoorts. Houd er rekening mee dat inbrekers de volledige kluis mee zouden kunnen nemen tijdens een inbraak. Zet deze dus nooit in het zicht!

Het kan verstandig zijn om in de buurt van de kluis een camera op te hangen. Met een camera schrik je inbrekers af, omdat het de kans vergroot dat zij worden opgepakt op een later moment.

Goede sloten op ramen en deuren plaatsen

Een goede beveiliging van je woning begint bij het gebruik van de juiste sloten op ramen en deuren. Installeer bijvoorbeeld altijd driepuntsloten op de deuren in huis, gecombineerd met raamsloten op je ramen. De driepuntsloten vallen onder de categorie met cilindersloten en worden als de meest stevige sloten beschouwd. Voor ramen zijn deze cilindersloten minder geschikt, omdat het je raamkozijn ernstig zou kunnen verzwakken. Het installeren van nieuwe sloten kun je het beste aan een slotenmaker overlaten.