Een “walkietalkie” alleen voor kinderen?

walkietalkie

De meeste mensen kennen de term walkietalkie wel. Veel mensen zijn hier als kind mee opgegroeid in Nederland. Walkie talkies kopen gebeurt tegenwoordig niet veel meer zou je denken om aan maar het tegendeel is waar. Nog steeds worden deze apparaten Veelgebruikt OMA ook veel voor professionele doeleinden maar dan wordt het al snel een open van genoemd. De werking van deze apparaten is echter hetzelfde.

Hoe werkt een walkietalkie

Zijn al zo lang gewend aan de gsm dat we bijna zouden vergeten hoe een walkietalkie werkt. Het gaat er vooral om dat je de verschillende portofoons op elkaar af moet stemmen, op het juiste kanaal dus. Daarnaast kan je alleen spreken of luisteren, je kan dit niet tegelijk doen. Je zal daarom om de beurt moeten spreken als je met iemand praat over een walkietalkie.

Professioneel gebruik van portofoons

Walkietalkie wordt ook wel een portofoon genoemd. Er is geen verschil eigenlijk. Misschien keerde portofoon wel van de hulpdiensten. Politie en ambulancepersoneel maken hier ook gebruik van. Dit is ook de reden dat veel beveiliging hier gebruik van maakt. Het voordeel is dat je altijd kunt communiceren. Er is nooit een storing waardoor er geen bereik is bijvoorbeeld. Dit maakt de portofoon uitstekend geschikt voor professioneel gebruik waarbij je altijd bereikbaar moet zijn. Een veilig gevoel dus!

Alles op het gebied van walkietalkies

Ben je benieuwd wat je er nog meer mee kan en waar je de spullen kan kopen om aan de slag te gaan? Neem eens een kijkje op portofoonweb.nl. Hier vind je het meest uitgebreide aanbod aan portofoons, ontvangers en andere accessoires. Er zijn nog steeds meer bedrijven die hier gebruik van maken, zo ben je er zeker van dat de professionele communicatie altijd werkzaam is.

Dus, voor jou misschien een jeugdsentiment, maar voor veel professionals onmisbaar bij hun werk! Grappig toch?