Je waardevolle spullen mee op reis

op reis

Een nachtje weg of juist een lange reis op de planning? In beide gevallen zal je je persoonlijke en waardevolle spullen mee moeten nemen. Uiteraard is een reistas hier ideaal voor, deze kan je overal mee naartoe nemen. Door de vele mogelijkheden die de reistas biedt kan de tas gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Ook voor veiligheid kan je een reistas wel gebruiken, mits je het slim aanpakt. Maar alleen een reistas is vaak niet genoeg voor jouw waardevolle spullen. Waar moet je allemaal opletten wanneer jij gaat reizen, gelet op de veiligheid van jouw spullen?

Veiligheid van de reistas

Net als met een koffer vervoer je persoonlijke spullen in een reistas. Het is belangrijk dat andere mensen hier niet gemakkelijk bij kunnen komen. Omdat de reistas in de hand of over de schouder gedragen wordt, is de kans minder groot dat een onbekende bij jouw spullen kan. De veiligheid kan nog meer gewaarborgd worden door de tas bijvoorbeeld dubbel af te sluiten met een slotje. Ook kan het nooit kwaad om een tag van jouw contactgegevens toe te voegen aan de tas. Hierdoor is de reistas altijd herkenbaar voor jou.

Waardevolle spullen mee op reis

Iedereen heeft natuurlijk ook altijd zijn of haar portemonnee mee tijdens het reizen. Ook het paspoort is essentieel om mee te nemen. Voor veel mensen is dit toch wel een lastig punt wat ze met deze belangrijke spullen moeten doen. Neem je altijd jouw portemonnee en paspoort mee op een dagtrip? Of als je bijvoorbeeld gaat backpacken, waar moet je dan je paspoort laten?

Vakantie met hotel

Wanneer je op vakantie gaat en je hebt een hotel geboekt, is er vaak een kluis aanwezig. Dit is een uitkomst wanneer je niet overal je paspoort mee naar toe wilt nemen. Veel mensen nemen ook hun portemonnee mee tijdens dagtrips. Wellicht is dit niet altijd even handig. Bedenk goed wat je precies gaat gebruiken die dag, dit zal voornamelijk briefgeld zijn of je bankpas. Laat overige pasjes zoals een rijbewijs en andere zaken in de kluis liggen, neem gewoon niet de dingen mee die je niet gaat gebruiken. Wanneer je toch wordt beroofd of je raakt je portemonnee kwijt, dan ben je tenminste niet alles kwijt. Veel hotels hebben dus het voordeel dat ze in de hotelkamer een kluis hebben, wat moet je dan doen wanneer dit niet het geval is?

Hostel en backpackers

Een hotel zonder kluis is vaak een hostel of een hotel uit een wat goedkoper segment. Het achterlaten van een paspoort of waardevolle spullen als je op reis bent is dan minder aantrekkelijk. Een oplossing hiervoor is bijvoorbeeld het kopen van een heuptas of de waardevolle spullen verdelen onder jouw vakantiegenoten. Houdt het in ieder geval dicht bij het lichaam en zorg dat je niet al teveel geld bij elkaar op zak hebt. Verspreid het over het lichaam en reken maar dat het op die manier makkelijker is om jouw waardevolle spullen te waarborgen.