Tips om je woning en waardevolle spullen extra te beveiligen

waardevolle spullen

In iedere woning vind je waardevolle spullen, die je net iets meer waard zijn dan je laptop of mobiele telefoon. Denk bijvoorbeeld aan een postzegelverzameling, een dierbaar sieraad, enzovoorts. Dergelijke voorwerpen wil je net iets beter beveiligen, dan met de standaardbeveiliging van je woning! Het kan om deze reden raadzaam zijn om een kluis aan te schaffen.

Een kluis voor je waardevolle spullen

Op onze website vind je een ruim aanbod kluizen. Voor iedere woning en spullen is er iets beschikbaars. Zet de kluis op een verborgen plek, laat deze in de muur inbouwen, of plaats de kluis bijvoorbeeld in de kruipruimte van je woning. Op deze manier is de kans bijzonder klein, dat inbrekers deze waardevolle en dierbare voorwerpen meenemen bij een inbraak.

Basisbeveiliging van je woning moet in orde zijn

Voordat je een kluis aanschaft, kan het verstandig zijn om naar de basisbeveiliging van je woning te kijken. Welke sloten gebruik je momenteel? Heb je al eens overwogen om voor een alarminstallatie in huis te kiezen? Enzovoorts. Door voor een goede basis te zorgen, neemt de kans op een inbraak sterk af. Het gebruik van een alarmsysteem wordt sterk aangeraden door slotenmakers. Als inbrekers het slot op je raam of deur immers hebben opengebroken, kunnen zij in alle rust hun slag slaan. Het alarmsysteem vormt een tweede laag in je woningbeveiliging, die inbrekers afschrikt als zij het slot hebben opengebroken.

Goede sloten op ramen zijn essentieel

Bij het beveiligen van woningen wordt vaak voornamelijk naar de sloten op deuren gekeken. Wist je dat inbrekers ook zeer geregeld via een raam bij mensen in huis komen? De sloten op ramen zijn vaak dermate zwak, dat inbrekers deze in een mum van tijd hebben opengebroken. Dit geldt in het bijzonder voor de ramen bij een plat dak of een regenpijp. Het is zodoende verstandig om deze ramen van extra goede sloten te voorzien. Denk aan sloten die een hoge SKG-beoordeling hebben. Deze link geeft je meer informatie over geschikte bijzetsloten voor ramen.