De voordelen van een kluis met SKG keurmerk

Op de Nederlandse markt zijn veel kluizen voor particulier en zakelijk gebruik verkrijgbaar. Maar alleen bij kluizen met een SKG keurmerk heeft u de zekerheid van een product met een bewezen inbraakwerende en -vertragende werking. Het SKG is het bekendste Nederlandse keurmerk voor beveiligingsproducten voor bedrijven en particulieren. Dit keurmerk wordt afgegeven door het SKG-IKOB.

Wat is het SKG-IKOB?

Op initiatief van de industrie is het SKG ruim 35 jaar geleden als certificatie- en keuringsinstituut opgericht. Inmiddels is het samengegaan met het IKOB-KBB, en uitgegroeid tot dé Nederlandse certificatie-instelling voor de vastgoed- en bouwsector. Het SKG-IKOB keurmerk wordt onder meer verleend aan producten met een “meeneem-beperkende” functie, waaronder ook (sleutel)kluizen.

Wie zijn vertegenwoordigd in het SKG-IKOB?

Specifiek voor producten met een meeneembeperkende functie zijn richtlijnen opgesteld vanuit het CvD-V&I (College van Deskundigen voor Veilige en Inbraakwerende producten) van SKG-IKOB. In dit college zijn onder meer vertegenwoordigd: Vereniging van Fabrieken van Hang- en Sluitwerk (VHS), Algemene Branchevereniging Hang- en Sluitwerk (ABHS), Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) , Nationaal Politie Instituut (NP), Verbond van Verzekeraars (VvV) en de Nederlands Sleutel- en Slotenspecialisten Gilde (NSSG).

Hoe wordt een SKG keurmerk toegekend?

Het SKG keurmerk wordt toegekend door de producten bloot te stellen aan zware beproevingen. Bij de strenge testen van het SKG worden kluizen op diverse manieren, en met meerdere gereedschappen “aangevallen”. Wanneer een kluis niet binnen een bepaalde tijd open te maken blijkt, en voldoet aan specifieke eisen op het gebied van onder meer afsluitbaarheid, bevestiging en montage, wordt aan dit product het SKG keurmerk toegekend. Daarbinnen zijn verschillende classificaties mogelijk (één, twee of drie sterren).

Classificaties van het SKG keurmerk

Het SKG keurmerk kent drie verschillende classificaties:

  • Klasse “één ster”: kluizen met de classificatie één ster moeten drie minuten lang bestand zijn tegen aanvallen met simpele handgereedschappen, waaronder (kleine) schroevendraaiers, zaklantaarn, inbussleutels (maximaal 120 millimeter), rubberen hamer van 150 gram, drevels en bankhamer van 200 gram
  • Klasse “twee sterren”: kluizen met de classificatie twee sterren moeten vijf minuten lang bestand zijn tegen aanvallen met simpele en grotere handgereedschappen, waaronder naast de eerder genoemde gereedschappen een waterpomptang van 40 centimeter, een zaagbeugel van 12 inch, en een betonijzerschaar van maximaal 45 centimeter
  • Klasse “drie sterren”: kluizen met de classificatie drie sterren moeten vijf minuten lang bestand zijn tegen aanvallen met bepaalde handgereedschappen en elektrische gereedschappen, waaronder naast de eerder genoemde gereedschappen een waterpomptang van 70 centimeter, beitels, een lock picking apparaat (HPC EPG-1), een boormachine van 320 Watt en decoupeerzaag van 400 Watt

De voordelen van een kluis met SKG Keurmerk

Bij een kluis met een SKG keurmerk weet u zeker dat u een deugdelijk product koopt. U heeft een kluis die gemaakt en getest is volgens strenge richtlijnen, en uw kostbaarheden uitstekend beschermt tegen inbraak en brand. Als u dus wilt investeren in uw kluis, is alleen een kluis met het SKG keurmerk goed genoeg.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Keurmerken

Door Kluis&Co

Kluis&Co is de webshop voor kluizen en archiefkasten van Kop Beveiliging uit Leerdam. De experts op het gebied van beveiliging voor particulieren en de zakelijke markt.