Verzekeringen die je zeker moet afsluiten bij de aankoop van een nieuw huis

verzekeringen

Eindelijk laat je je studententijd achter je en heb je een koophuis gekocht. Bij het kopen van een huis komt veel kijken. Heb je overal aan gedacht? Want heb je bij het opmaken van het kostenplaatje ook rekening gehouden met nodige (of aan te raden) verzekeringen? Een huis én inboedel is iets kostbaarder dan je gave nieuwe telefoon. Hierdoor moet je het belang van de juiste verzekeringen niet onderschatten.

Soorten verzekeringen

Wellicht heb je nog geen seconde nagedacht over de verzekeringen of zie je juist door de bomen het bos niet meer. Daarbij kan dit artikel helpen. Er wordt gekeken naar een opstalverzekering, inboedelverzekering en een overlijdensrisicoverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Missen we nog iets belangrijks? Let us know!

Opstalverzekering

Een opstalverzekering is een verzekering die schade aan jouw huis dekt. Het wordt in de volksmond ook wel een woonhuisverzekering genoemd. Een opstalverzekering is verplicht bij het kopen van een woning. Met een opstalverzekering ben je beschermt tegen schade waar jijzelf niks aan kan doen. Denk bijvoorbeeld aan brand- of waterschade. Het is dus naast verplicht ook noodzakelijk om een opstalverzekering af te sluiten. Stel je voor dat je huis is afgebrand en je helemaal niks vergoed krijgt.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering dat schade aan inboedel (je spullen) dekt. Deze schade kan komen door inbraak of brand. Een inboedelverzekering is niet verplicht om af te sluiten. Toch kiezen veel mensen er wel voor om zo’n verzekering af te sluiten. Hiermee is namelijk al het apparatuur verzekerd. Een opstalverzekering dekt schade aan het huis zelf en een inboedelverzekering dus aan de spullen in het huis. Er zijn erg veel partijen waarbij je een inboedelverzekering kan afsluiten.

Het duurt erg lang om op elke website te kijken wat de goedkoopste of beste inboedelverzekering is. Gelukkig hoeft dit ook niet. Er zijn namelijk veel sites die alle inboedelverzekeringen met elkaar vergelijkt. Met een paar klikken op de knop zie je gemakkelijk in één overzicht wat de beste of goedkoopste inboedelverzekering is voor jou. Een website waarop je deze verzekering kan vergelijken kan je vinden via deze link.

Overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering is een verzekering dat eigen je leven verzekert. Mocht je te komen overlijden in de periode dat je een overlijdensrisicoverzekering hebt, krijg je geld van de verzekering. Vaak is een overlijdensrisicoverzekering wel tijdelijk. Je ka ook voor een levenslange verzekering kiezen maar dit is niet gebruikelijk.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een aansprakelijkheidsverzekering is ook zeer handig om af te sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die je veroorzaakt aan spullen van andere mensen. Stel je voor dat jij iemand zijn glas kapot maakt of iemand zijn inboedel. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen dit soort praktijken. Bovendien ben je met een aansprakelijkheidsverzekering ook verzekerd als iemand jou gewond maakt.