Kostbare spullen tijdens een verhuizing, hoe ga je hiermee om?

verhuizen

Verhuizen is voor veel woningbezitters een periode van stress! Zijn mijn spullen tijdig van woning A naar woning B gebracht? Hebben we voldoende tijd om de oude woning bezemschoon op te kunnen leveren? Is het papierwerk voor mijn nieuwe woning in orde? Enzovoorts. In dit artikel geven we handige verhuistips, die goed van pas kunnen komen tijdens de verhuizing. Door de chaos die rondom de verhuizing vaak in huis ontstaat, is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan de verhuizing van de waardevolle spullen uit je woning. Je brengt op dat moment vaak nog veel tijd door in je oude én je nieuwe huis. Vergeet niets en houd goed bij wat je al wel en niet hebt verhuisd. Het gebeurt nog zó vaak dat men spullen kwijtraakt tijdens een verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan je sieraden, aan mooie horloges, verzamelingen, maar ook opgeborgen geld. 

Waardevolle spullen tijdens het verhuizen

Voor zowel het opbergen van waardevolle spullen als het verhuizen hiervan, is het raadzaam om een kluis te kopen. De kluizen worden in tal van verschillende formaten en modellen aangeboden. Denk aan het verschil tussen een kluis die in een kast gemonteerd kan worden en een zogenaamd geldkistje. Het is afhankelijk van de omvang van de kostbare spullen binnen je woning, welk type kluis hier het beste op aansluit. Een kluis kun je eenvoudig online bestellen, waarna je deze vaak al enkele werkdagen later in huis hebt. Houd er wel rekening mee dat grote kluizen vaak ontzettend zwaar en massaal zijn. Wellicht is dit niet gemakkelijk in je eigen auto of busje te vervoeren.

Pak waardevolle spullen stevig in met kleden

Om schade aan waardevolle spullen te voorkomen tijdens een verhuizing, is het raadzaam om deze stevig in te pakken. Er zijn verschillende hulpmiddelen, die je hierbij kunt gebruiken. Denk aan verhuiskleden, bubbeltjesfolie, enzovoorts. Dergelijke hulpmiddelen kun je huren bij een verhuisbedrijf, of eenmalig zelf kopen. Een goede bescherming is essentieel!

Tip: je kunt er ook voor kiezen om de verhuizing aan een verhuisbedrijf over te laten. En ga je voor een verhuizing naar het buitenland? Ook dan zijn er internationale verhuisbedrijven die voor je volledige inboedel met je meedenken én dit voor je verpakken. Zo ben je verzekerd dat je spullen goed aankomen.