Tips om zuinig om te gaan met je geld

zuinig

Het blijft lastig, zuinig omgaan met geld. Dit komt voornamelijk omdat we in een materialistische maatschappij leven. Bovendien zit het in de mens zelf om altijd maar meer te willen. Het gevolg is dat men vaak meer uitgeeft dan dat men daadwerkelijk heeft. Je ziet het al aan de auto’s in relatie met de woningen waarin de mensen leven, hoe vaak zie je wel niet dat de auto’s relatief gezien ten opzichte van de woning veel duurder is? In dit artikel zetten we een aantal tips op een rij om beter om te gaan met je inkomen en daarmee met geld in het algemeen.

Kortingen en acties

Wanneer je rekening houdt met kortingsacties en andere kortingen, is het mogelijk om jouw producten te krijgen, maar dan wel met korting! Het voordeel hiervan is, is dat je geld overhoudt. Op die manier is het weer makkelijker om te sparen. Het nadeel hiervan is dat het extra tijd vergt, aangezien je op zoek moet gaan naar de goedkoopste prijs voor jouw gewenste product. Om het makkelijker te maken zijn er websites die kortingscodes leveren. Op die manier heb je alles makkelijk in een overzicht. Maar let op, het verleidelijke aan deze kortingsacties is dat deze een extra prikkeling teweegbrengen om nog meer producten te kopen dan nodig. Uiteindelijk shop je misschien veel minder zuinig dan zonder korting…

Sparen of beleggen

De beste manier om uiteindelijk meer geld te hebben en slim om te gaan met geld is eigenlijk sparen of beleggen. Uiteraard kan je al je spaargeld in je kluis leggen en hier niet meer aankomen. Dit is een ouderwetse manier en voor sommigen zal dit ongetwijfeld werken. Toch is het tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend om geld te sparen. Een mooi voorbeeld is natuurlijk de crisis waarbij zelfs mensen hun spaargeld zijn verloren. Een alternatief is beleggen. Steeds meer particulieren kiezen hiervoor en hierdoor zijn er steeds meer verschillende leveranciers die met apps komen om het jou makkelijker te maken.

Bewust aankopen doen

Een andere manier om beter om te gaan met geld is zodra je een aankoop doet, je een paar vragen aan jezelf stelt:

  1. Heb ik het nu nodig?
  2. Kan ik er lang mee doen? (duurzaam)
  3. Heb ik na deze aankoop genoeg geld over voor de rest van de maand?

Zodra je op één van deze vragen een ‘nee’ antwoordt, moet je het eigenlijk al niet doen. Al met al komt het erop neer dat je bewuster moet gaan nadenken. Wanneer je dit echt niet kan, is het misschien beter om inderdaad een kluis te kopen, al je geld erin te stoppen en deze in een flink gat in de grond moet bewaren!

Zuinig shoppen

Ten slotte kunnen sommige uitgaven lager zijn dan je in eerste instantie in gedachten hebt. Lees bijvoorbeeld eens dit blog over low budget tips om je huis in te richten. Of shoppen met een beperkt budget, heb je je daar al eens in verdiept? Geld uitgeven is makkelijk, maar geld besparen kan net zo makkelijk zijn!