Wist jij dat je je sloten regelmatig moet vervangen?

sloten

Inbrekers vinden steeds weer nieuwe inbraakmethodes uit om woningen binnen te kunnen dringen. Daarbij komt het regelmatig voor dat inbraakmethodes van vroeger opnieuw ontdekt of uitgevonden worden. Waar het voorheen heel gebruikelijk was om een ruit in te gooien, werd dat de afgelopen decennia steeds minder gezien. Inmiddels is deze inbraakmethode terug van weggeweest. Waarom? Onze deuren en ramen zijn van steeds betere sloten voorzien.

Toch komt het nog regelmatig voor dat mensen hun woning met verouderde sloten beveiligen. In dit artikel gaan we in op het belang van het regelmatig vernieuwen van een slot om inbrekers buiten de deur te houden. Bekijk hier de hulp die een slotenmaker je hierbij kan bieden.

Sloten kunnen door de jaren heen verouderd raken

In de afgelopen eeuwen hebben cilindersloten zich steeds verder ontwikkeld. De sloten die men in de Romeinse tijd gebruikte, gebruikt men vandaag de dag ook nog om woningen te beveiligen. Toch is het ontzettend belangrijk dat je de sloten op je deuren en ramen regelmatig vervangt. Waar men voorheen vaak koos voor cilindersloten met twee contactpunten, is het nu populairder om voor cilindersloten met drie contactpunten te kiezen. Zo kost het inbrekers meer tijd en moeite om de deur open te breken.

Moderne oplossingen voor het beveiligen van woningen

Naast de mogelijkheid om voor cilindersloten met drie contactpunten in een deurpost te kiezen, kun je ook voor modernere oplossingen gaan. Denk bijvoorbeeld aan een slot, die je met een pasje of een app op je mobiele telefoon kunt openen. Dit type slot gebruiken we nog relatief weinig, maar zal de komende jaren steeds populairder worden. Mede door het feit dat onder meer kerntrekken bij een dergelijk slot niet langer mogelijk zal zijn. Iets wat nog wel kan bij sommige cilindersloten!

Raadpleeg een slotenmaker bij jou in de buurt, om je meer te laten vertellen over de mogelijkheden die je hebt wanneer je sloten wilt laten vervangen. Denk hierbij niet alleen aan de deuren, maar ook aan je raamsloten. Safety first!