Manieren om jouw waardevolle spullen op te bergen

Je moet er niet aan denken, dat jouw waardevolle spullen onteigend worden. Denk bijvoorbeeld aan erfstukken die niet te vervangen zijn! Of wat te denken van contanten? Er zijn verschillende manieren om dergelijke waardevolle spullen op te bergen. Zo kiezen steeds meer mensen voor het gebruik van een kluis in huis. Deze kluizen hebben aan de onderzijde vaak een viertal gaten, waarmee de kluis aan een kast, muur of vloer vastgemaakt kan worden. Op deze manier voorkom je dat de kluis als geheel wordt meegenomen door inbrekers! Let bij de bestelling van een kluis ook goed op de brandbestendigheid hiervan.

Verschillende soorten kluizen voor in huis

Kluizen worden in tal van verschillende soorten en maten aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan het beschreven verschil tussen een brandbestendige kluis en een model, die dat niet is. Daarbij zijn sommige kluizen speciaal ontworpen voor grotere objecten, zoals een laptop of tablet. Andere kluizen zijn veel kleiner en dienen bijvoorbeeld als een geldkistje voor grote bedragen aan contant geld. Ook de dikte van de wand van een kluis kan een rol spelen bij het maken van een keuze tussen verschillende soorten kluizen.

Alternatief voor een kluis in jouw woning

Naast de mogelijkheid om een kluis in huis te gebruiken, zijn er alternatieven. Denk ook eens na over het gebruik van grote metalen kasten. Deze metalen kasten zijn vaak te groot om mee te nemen en beschikken daarbij over een stevig slot aan de voorzijde. De kans dat een inbreker zo’n kast openbreekt is relatief klein. Het voordeel van deze metalen kasten is dat ze zeer goed te gebruiken zijn voor het opbergen van gereedschap. Denk bijvoorbeeld aan elektrische apparaten, een dure set met schroevendraaiers, enzovoorts. Een ander bijkomend voordeel hiervan is het feit, dat ook jouw kinderen niet bij het gereedschap kunnen komen, dus je spullen zijn altijd veilig opgeborgen.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Preventie