Leeg huis maar toch een veilig huis

kluis

Nu de zomer nadert, komt de zomervakantie ook een stukje dichterbij. Na een hele winter lang binnen gezeten te hebben, misschien schuilend voor de regen, is het dan eindelijk weer tijd om uit je schulp te kruipen en erop uit te gaan. Lekker en goed voor je gezondheid om meer naar buiten te gaan, maar ondertussen is de kans groot dat je huis onbemand achter blijft. Het perfecte moment voor inbrekers om een kijkje in je huis te nemen. Je wilt natuurlijk niet dat je huis leeggeroofd wordt, terwijl jij lekker op pad of op vakantie bent. Daarom hebben wij … tips om je huis zo resistent mogelijk te maken tegen inbrekers.

Beveiliging systeem

Als we aan een beveiligd huis denken, wordt er vrijwel meteen gedacht aan een goed alarmsysteem. Dat is ook zeker terecht, want het oude gouden alarmsysteem werkt nog altijd goed. Al heb je alleen de sticker van het alarmsysteem zichtbaar op een raam geplakt, dit schrikt mogelijke inbrekers al erg af. Om meer grip te krijgen op je huis en met een gerust hart op vakantie te gaan, heb je tegenwoordig ook beveiligingssystemen met camera. De beelden hiervan kun je op je laptop en/of telefoon bekijken. Zo ben jij altijd op de hoogte van wat zich in en rondom jouw huis afspeelt en áls er ooit ingebroken wordt, heb je de dader op video.

Kluis plaatsen

Je kunt er ook voor kiezen om waardevolle spullen in een kluis te plaatsen. Het is hierbij wel ontzettend belangrijk dat deze goed verstopt is en niemand van deze plek afweet. Alle plaatsen die nu al in je hoofd komen zijn niet goed genoeg. Het moet echt een onlogische plek zijn waar niemand zo 1,2,3 op kan komen. Het is wel handig als iemand die goed te vertrouwen is (bijvoorbeeld je partner) deze kluis wel kan vinden. Voor het geval dat je zelf ooit vergeet waar je deze verstopt hebt. Zorg ervoor dat de code vrij staat van dingen in jouw leven en niet voor de hand liggend zijn. Het kan misschien even oefenen zijn om deze code uit je hoofd te leren, maar dat is het zeker wel waard. Liever het zekere voor het onzekere nemen!

alarmsysteem

Gescheiden tuinen

Iets waar je misschien niet meteen aan denkt, maar je huis wel echt een stuk lastiger maakt om in te breken, is gescheiden tuinen. Hiermee wordt bedoeld dat er tussen je voortuin en achtertuin het huis staat. Zo kunnen inbrekers niet stiekem achteromlopen als er bij je voordeur aan wordt gebeld. Dit is namelijk een van de vele trucjes die inbrekers kunnen hebben, bij de voordeur aanbellen en een tweede persoon stiekem via de achterdeur naar binnen laten gaan.

Goede buren

Heb je het geluk dat je een goede band hebt met je buren of iemand uit de buurt? Vraag of hij/zij tijdens je vakantie een paar keer de post uit de brievenbus wil halen en binnen op tafel wil leggen. Zo lijkt het alsof je gewoon thuis bent. Sommige inbrekers leggen vooraf (voor het inbreken) een stukje papier onder de deur om te kijken of er mensen in en uit het huis gaan. Als je goede buurman of buurvrouw af en toe naar binnen gaat voor de post, wordt dit probleem ook opgelost.

Verlichting helpt

Zet tijdsklokken op een paar lampjes in huis. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is en er in huis wordt geleefd. Dit zal inbrekers afschrikken en de kans wordt hierdoor kleiner dat er ingebroken wordt.

Lees ook onze blog over wat je moet doen als er is ingebroken.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Preventie

Door Kluis&Co

Kluis&Co is de webshop voor kluizen en archiefkasten van Kop Beveiliging uit Leerdam. De experts op het gebied van beveiliging voor particulieren en de zakelijke markt.