3 tips voor het kopen van een kluis

kluis tip

Het kopen van een kluis kan een verstandige keuze zijn, zeker wanneer je regelmatig grote sommen contant geld in huis hebt. Ook voor het bewaren van andere waardevolle spullen,
zoals sieraden of kunst, kan een kluis een slimme aankoop zijn! Op deze manier kan je met een gerust hart van huis. Lees dus gauw verder voor de perfecte kluis tip. 

Bij het kopen van een kluis dien je met verschillende aspecten rekening te houden. In dit artikel geven we drie tips, die het maken van een weloverwogen keuze makkelijker maken. Want wanneer je alsnog geen goede kwaliteit kluis aanschaft, weten inbrekers hier alsnog wel raad mee. En dat wil je natuurlijk altijd voorkomen. Een kluis kopen doe je tegenwoordig heel eenvoudig online. Zo hoef je deze zware voorwerpen niet zelf naar huis te sjouwen!

Klus tip 1: zorg voor het juiste formaat kluis

Allereerst is het belangrijk om naar het formaat kluis te kijken. Kies je bijvoorbeeld voor een traditioneel geldkistje om contant geld in te kunnen bewaren, of ga je voor een groter model kluis? Grotere modellen kluizen bieden vaak ook ruimte voor het bewaren van een laptop, tablet en mappen. Wil je nog grotere voorwerpen bewaren? Kies in dat geval voor een kluis die geschikt is voor kunstobjecten. Houd er wel rekening mee dat er een ruimte voor moet zijn in huis. Een grote kluis als eyecatcher midden in de woonkamer is wellicht ook niet helemaal wat je wil.

Kluis tip 2: neem een kluis die bestand is tegen brand

Een tweede aandachtspunt bij het kopen van een kluis, is de brandbestendigheid hiervan. Niet iedere kluis is bestand tegen een brand in huis. Let hier goed op bij het vergelijken van verschillende kluizen. Ook nu speelt hetgeen je in de kluis wilt bewaren een grote rol bij het maken van een keuze.

Kluis tip 3: bewaar de kluis op een veilige plek

Tot slot is het belangrijk om de kluis op een veilige plek te bewaren. Monteer de kluis bijvoorbeeld in een kast met stalen deuren, of kies voor het bewaren van een kluis in de
kruipruimte van je woning. Houd hierbij wel rekening met de luchtvochtigheid in deze ruimte. Klik op deze link om meer te lezen over stalen deuren.