Oeps! Jezelf per ongeluk buitengesloten?!

buitengesloten

Vanzelfsprekend hoop je dat een buitensluiting je bespaard zal blijven. Toch kan het voorkomen dat je een sleutel vergeet, dat je een sleutel onderweg verliest, of dat deze in het slot afbreekt. Wat moet je in zo’n geval doen? Op wie kun je rekenen om het slot alsnog te laten openen? In dit artikel geven we verschillende tips, die goed van pas kunnen komen als je jezelf hebt buitengesloten. Om tot deze tips te komen spraken we met een ervaren slotenmaker. Op deze website vind je meer informatie over de diensten die deze slotenmaker aanbiedt.

Buitengesloten? Kun je zelf een deur openen?

Wanneer je jezelf hebt buitengesloten, kun je proberen om een deur zelf te openen, zonder sleutel. Onder meer flipperen is een bekende methode, om gesloten deuren open te krijgen. Bij het flipperen wordt een stukje plastic gebruikt, wat tussen de deur en deurpost bewogen wordt. Op deze manier wordt geprobeerd het slot in te drukken. Door zachtjes tegen de deur te duwen, zal deze na verloop van tijd openvallen, als het lukt om het slot in te drukken. Zo heb je geen hulp van een slotenmaker of andere professional nodig, om je woning binnen te kunnen komen. Flipperen werkt niet, wanneer je de deur op slot gedraaid hebt.

Tip: als stukje plastic zou je een oud pasje kunnen gebruiken. Ook het gebruik van bijvoorbeeld de deksel van een boterkuipje kan helpen! Het plastic moet stevig genoeg zijn om het slot in te kunnen drukken.

Hulp van een slotenmaker inschakelen

Mocht je de deur op slot hebben gedraaid, dan zou je kunnen wachten tot iemand met een reservesleutel bij je deur verschijnt. Denk aan je partner, een buurman waar je een sleutel hebt neergelegd, enzovoorts. Mocht dit niet gebeuren, dan heb je de hulp van een slotenmaker nodig. Veel slotenmakers bieden tegenwoordig een spoedservice aan. Deze spoedservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Zo hoef je nooit lang te wachten, voordat je de woning binnen kunt komen.

Slotenmakers beschikken over verschillende hulpmiddelen om het slot open te krijgen. Ook wanneer je de sleutel van een kluis vergeten bent, kan het inschakelen van een spoedslotenmaker interessant zijn. De spoedslotenmaker kan de kluis voor je openen, zodat je alsnog bij je spullen in de klus kunt komen.

Zorg dat je ergens een reservesleutel achterlaat

Om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen, is het verstandig elders een reservesleutel achter te laten. Dit kan bijvoorbeeld bij de buren, bij een kennis in de buurt, bij familie, enzovoorts. Op deze manier weet je zeker, dat je een woning altijd binnen kunt komen bij het verlies of vergeten van je sleutels.

Mocht je een sleutel onderweg verloren zijn, dan kan het verstandig zijn om sloten te laten vervangen. Het is geen prettig idee, dat er ergens sleutels van je woning rondzwerven. Door de sloten te vervangen, ben je ervan verzekerd dat jij de enige bent met sleutels van je woning. De kans op een inbraak neemt hierdoor af! Door waardevolle spullen in een kluis te bewaren, kunnen die in ieder geval niet gestolen worden.