Inbraakpreventie

We hebben er allemaal veel voor over om inbraken te voorkomen. Een inbraak is immers een van de vervelendste zaken die een huizenbezitter kan overkomen. Maar wat kunt u nou precies doen om een inbraak te voorkomen? Wat is weggegooid geld en wat zijn wel echt nuttige bestedingen?

Investeer in goede sloten

Tegenwoordig zijn er sloten met het Politie Keurmerk Veilig Wonen en sloten die door SKG goedgekeurd zijn met drie sterren. De sloten die aan beide eisen voldoen zijn de beste en prima geschikt voor gebruik in woningen. Het is verstandig om te controleren of de sloten in uw woning goed in orde zijn en dus ook veilig genoeg zijn. Voldoen ze aan de eisen van de keurmerken? Laat eventueel een slotenmaker uw sloten nakijken.

Camera’s

Mocht u bereid zijn veel te investeren in inbraakpreventie, overweeg dan eens om camera’s op te hangen. Hierbij moet de basisbescherming van de woning wel in orde zijn, want aan camera’s alleen heeft u niet heel veel als de inbreker zichzelf onherkenbaar heeft gemaakt. Laat u ook vooral niet verleiden tot het ophangen van nep camera’s; mocht u ooit beelden van een inbraak nodig hebben dan is het heel ongemakkelijk om te moeten toegeven dat de camera’s nep waren en er eigenlijk helemaal geen beeldmateriaal is. Bovendien zijn inbrekers ook niet achterlijk en hebben ze vaak prima door of een camera echt is of dat het om een nep model gaat, ook als een leek dat verschil niet of nauwelijks kan zien. Er lopen helaas inbrekers rond met veel ervaring.

Inbraakwerende strips

Een andere vorm van inbraakpreventie is het aanbrengen van inbraakwerende strips. Denk hierbij aan strips over de rand tussen de buitendeur en de deurpost. Hier wordt een strip aangebracht zodat het onmogelijk is om met behulp van een koevoet of iets dergelijks de deur te forceren. Het voordeel hiervan is dat de woning een stuk lastiger te betreden is. Wilt u meer informatie over inbraakpreventie? Kijk dan eens op deze website.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Preventie Getagged

Door Kluis&Co

Kluis&Co is de webshop voor kluizen en archiefkasten van Kop Beveiliging uit Leerdam. De experts op het gebied van beveiliging voor particulieren en de zakelijke markt.