Inbraakpreventie

Inbraakpreventie  

De wintertijd is nog steeds van kracht, het is overdag korter licht waardoor de dagen zijn dus korter lijken. In deze donkere tijd zijn er veel feestdagen waarbij er een bezoekje wordt gebracht aan vrienden en familie. Dat betekent dat je dus veel van huis bent. Dit weten de inbrekers ook en daarom slaan zij hun slag in de winterperiode. Volgens cijfers van de politie neemt het aantal woninginbraken en overvallen met ongeveer 50% toe gedurende deze maanden.

Met een aantal kleine tips kan je het voor inbrekers al stukken moeilijker maken om uw woning binnen te dringen. Op deze manier kan je zelf de inbraakpreventie al verbeteren.

Wanneer je alleen de deur achter je dicht doet, maar niet op slot, kan uw deur met behulp van een bankpas of een hard stuk plastic worden geopend. Dit wordt flipperen genoemd. Ook het zogenoemde hengelen kan met succes worden toegepast op deuren die niet op slot zijn gedraaid. Met behulp van bijvoorbeeld een kleerhanger kan de slothaak ontgrendeld worden.

Hoe lang duurt een inbraak?

Gemiddeld duurt een inbraak slechts 3 minuten. Hoe lang ben je gemiddeld van huis? Juist, vaak langer dan 3 minuten. Sluit daarom naast al uw deuren ook al uw ramen, ook de ramen die niet op begane grond zitten. Daarnaast is het goed om niks om het huis te hebben staan waar een inbreker baat bij kan hebben. Bijvoorbeeld het laten slingeren van een ladder of het hebben staan van containers naast uw huis.

Door gebruik te maken van tijdschakelaars voor uw verlichting, kan je de indruk wekken dat er mensen thuis zijn. Dit schrikt de inbreker natuurlijk af. Ben je lang van huis? Overleg dan met uw buren dat zij een oogje in het zeil te houden. Zo kunnen uw buren er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw brievenbus dagelijks geleegd wordt en kunnen zij de auto op uw oprit parkeren.

De sleutel aan de binnenkant van je deur

Laat nooit uw sleutel aan de binnenkant van de deur zitten. De inbreker hoeft maar een raampje in slaan en de sleutel om te draaien om uw woning binnen te kunnen komen. Bewaar tevens geen sleutel van uw woning buitenshuis. De plekken waarvan je denkt dat ze geheim zijn, zijn vaak niet zo geheim als je denkt. Niemand houdt ervan om betrapt te worden. Dit geldt ook voor inbrekers. Door een bewegingscensor te plaatsen, kan het de inbreker afschrikken.

Gelegenheidsinbreker

De meeste inbraken worden gepleegd door de zogenaamde gelegenheidsinbreker. Deze inbreker komt in actie wanneer er op een makkelijke manier winst valt te behalen. Sluit het toeval zoveel mogelijk uit en maak er een gewoonte van uw waardevolle spullen na gebruik (uit het zicht) op te bergen. Geef de gelegenheidsinbreker geen reden om even snel uw huis binnen te willen glippen.Als je graag de staat van je inbraakpreventie wilt controleren kan je de erkende slotenmaker inschakelen.