Vermijd succesvolle inbraakpogingen met goede inbraakpreventie

inbraakpreventie

Om de kans op een inbraak in huis te minimaliseren, is een goede inbraakpreventie essentieel. Op welke manier kun je inbrekers het beste buiten de deur houden? Hoe schrik je inbrekers af, als zij je sloten hebben opengebroken? In dit artikel beschrijven we hoe je een woning inbraak-veilig maakt! Volgens slotenmakers die wij spraken, begint het beveiligen van woningen met een degelijk beveiligingsplan. Dit plan beschrijft onder meer de belangrijkste beveiligingsrisico’s binnen je woning. Denk aan een raam in de buurt van een plat dak of een regenpijp.

Tip: bekijk deze website om te zien hoe slotenmakers zelf zo’n beveiligingsplan opstellen, om een woning inbraak-veilig te maken! Het kan verstandig zijn, om zelf ook hulp van een slotenmaker in te schakelen voor het maken van een risicoanalyse van je eigen woning.

Inbraakpreventie: gebruik juiste sloten in huis

De basis van een goede woningbeveiliging wordt gevormd door sloten. Denk bijvoorbeeld aan cilindersloten op de deuren in huis, raamsloten op je ramen, enzovoorts. Deze raamsloten worden in verschillende soorten aangeboden. Zo kun je kiezen tussen opleg- en insteeksloten. Het is van het type ramen wat je gebruikt afhankelijk, welke sloten het meest geschikt zijn. Ramen kunnen bijvoorbeeld verschillen in de manier waarop deze geopend worden.

Tip: kies altijd voor sloten met een SKG-rating van twee of drie sterren. Deze beoordeling geeft aan in welke mate de sloten een vertragende werking hebben op inbrekers.

Installeer een alarminstallatie binnen je woning

Naast het gebruik van goede sloten op ramen en deuren, zou je voor een alarminstallatie in huis kunnen kiezen. Tegenwoordig kun je deze systemen naar eigen inzicht samenstellen. Zo kun je onder meer voor een combinatie van bijvoorbeeld magneetcontacten op je deuren en bewegingssensoren rond je ramen kiezen. Het alarmsysteem schrikt inbrekers af, als zij het slot op je deur hebben weten open te breken. Als het alarmsignaal geactiveerd is, zal dit immers voorbijgangers en omwonenden waarschuwen. Goede inbraakpreventie vermijdt succesvolle inbraakpogingen. Op die manier zijn je spullen veilig én hoef je je geen zorgen te maken.