Alles over het belang van raamsloten

raamsloten

Raamsloten plaatsen is door de jaren heen steeds belangrijker geworden! Inbrekers komen namelijk niet alleen via je deur naar binnen, maar kunnen ook een raam proberen open te breken. Denk hierbij in het bijzonder aan ramen in de buurt van een plat dak. Maar bijvoorbeeld ook al een raam in de buurt van een regenpijp. Veel mensen denken hier niet aan. Sterker nog, veel mensen laten hun ramen nog te vaak onbewaakt open staan. Het belang van raamsloten mag je absoluut niet onderschatten. Dus laat dit artikel alsjeblieft een les zijn, voordat de les een stuk minder leuk is.. 

Raamsloten van A tot Z

Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende beveiligingsopties om deze ramen op een correcte wijze te beveiligen. In dit artikel gaan we dieper in op het gebruik van verschillende soorten raamsloten. Het kan slim zijn om je hierover te laten informeren. Informeer hier bijvoorbeeld eens naar de manier waarop de sloten op ramen gemonteerd worden.

Verschillende soorten raamsloten voor woningen

Je kunt de raamsloten tegenwoordig in verschillende soorten kopen. Denk bijvoorbeeld aan opleg- en insteeksloten. De insteeksloten lijken veel op de cilindersloten, die ook voor deuren gebruikt worden. Bij dit type slot wordt er namelijk een schuifje in het kozijn van je raam geschoven. Een oplegslot wordt daarentegen op het kozijn zelf gemonteerd. Hierna kan het raam enkel nog naar buiten toe geopend openslaan.

Het is onder meer van de dikte van kozijnen van ramen afhankelijk, welk type raamslot het meest geschikt is voor de beveiliging hiervan. Een slotenmaker kan je hier meer over vertellen.

Meer dan raamsloten alleen voor een goede beveiliging

Een goede beveiliging van je ramen in huis is echter meer dan goede raamsloten alleen. Denk bijvoorbeeld ook eens na over de mogelijkheid om de beveiliging uit te breiden met magneetcontacten of een bewegingssensor in de omgeving van het raam. Deze beveiligingscomponenten kun je op een centraal alarmsysteem aansluiten. Het geactiveerde alarmsignaal schrikt inbrekers af. Ideaal! Het vergroot de kans immers, dat buren of voorbijgangers op straat de inbrekers opmerken en signaleren.Wist je dat een slotenmaker je ook meer kan vertellen over het gebruik van een alarmsysteem? Volledig gespecialiseerd in jouw veiligheid.

Klik hier voor meer tips over het beveiligen van je woning én waardevolle spullen.