Waarom een alarmsysteem tegenwoordig niet eens zo gek meer is

alarmsysteem

Kerntrekken en flipperen zijn twee bekende inbraakmethodes die regelmatig worden toegepast om woningen binnen te kunnen komen. Bij flipperen maakt men gebruik van een dun stukje plastic dat tussen de deur en deurpost gedrukt wordt. Door het plastic heen en weer te bewegen, probeert men het slot in te drukken. Op deze manier richt de inbreker geen schade aan wanneer hij binnen probeert te komen. Kerntrekken is een wat grovere manier van inbreken. Hierbij probeert de indringer met behulp van een schroef en klauwhamer de cilinder uit het slot te trekken. Gelukkig zijn veel sloten tegenwoordig voorzien van een anti-kerntrekbeveiliging om kerntrekken tegen te gaan. Extra safety: ga voor een alarmsysteem in huis. 

Voordelen van een alarmsysteem in huis

Aangezien niet alle sloten bestand zijn tegen de meest voorkomende inbraakmethodes en inbrekers ook steeds vaker via een raam in huis komen, kan een alarmsysteem het overwegen waard zijn. Het geactiveerde alarmsignaal zal inbrekers afschrikken, omdat het de pakkans vergroot. Wist je dat het zelfs mogelijk is om een alarmsysteem aan te laten sluiten op een particuliere meldkamer? Vanuit de meldkamer kan er een beveiliger worden langs gestuurd als het alarm binnen je woning geactiveerd is.

Zelf een alarmsysteem voor in huis samenstellen

Tegenwoordig kun je een alarmsysteem als een pakket in de winkel kopen, maar je kunt deze ook zelf samenstellen. Het voordeel van het zelf samenstellen van een alarmsysteem, is het feit dat je deze aan kunt laten sluiten bij de beveiligingsrisico’s binnen je woning. Denk aan een raam in de buurt van een plat dak of een regenpijp. Door hier een bewegingssensor op te hangen is de kans op een succesvolle inbraak in huis kleiner.

Het kan verstandig zijn om een slotenmaker langs te laten komen, voor het laten maken van een risicoanalyse. Op basis van de analyse van de slotenmaker, kan vervolgens een bijpassend alarmsysteem worden samengesteld. Via deze link kom je meer te weten over de hulp die slotenmakers kunnen bieden.